Jest nam niezmiernie miło poinformować, że całkiem niedawno ukończyliśmy budowę i udostępniliśmy do użytku zestaw pięciu hal namiotowych. Są one przeznaczone na cele gastronomiczne – stanowią miejsce, gdzie jednocześnie można wyżywić aż 1400 osób. Na uwagę zasługuje również kompleksowo zaaranżowane zaplecze – zarówno kuchenne, jak i sanitarne.
Dwa największe obiekty w skład tego kompleksu wyposażone są w systemy klimatyzacyjne, co ma zabezpieczyć odpowiednie warunki termiczne niezależnie od panujących warunków atmosferycznych. Dodatkowo, aby zniwelować wpływ słońca na temperaturę wewnątrz, dachy hal zostały pokryte specjalną membraną, która nie przepuszcza światła.
Zadbaliśmy również o odpowiednie drogi techniczne. Dla zawodników przygotowaliśmy trasy w lekkim systemie Euromat, natomiast dla ciężarówek wieloosiowych o masie do 150 ton stworzyliśmy ścieżki w systemie TuffTrak.
Bezpieczeństwo uczestników i personelu jest dla nas priorytetem. Z tego powodu hale zostały wyposażone w zaawansowane systemy detekcji pożaru. W razie zagrożenia uruchomi się dźwiękowy system ostrzegawczy, a dodatkowo na miejscu dostępny jest podręczny sprzęt gaśniczy.
Do hal dostarczyliśmy także 900 stołów i 1800 krzeseł. Ponadto zrealizowaliśmy zabudowę w systemie Octanorm, dzięki czemu mogliśmy wydzielić specjalne pomieszczenia przeznaczone na kuchnię oraz szatnie.